Oralna kirurgija

Zubar-Majer-Rijeka-oralna-kirurgija
Oralna kirurgija kao grana stomatologije obuhvaća različite kirurške zahvate u oralnoj šupljini pacijenta.

Najčešći zahvati su:

  • Vađenje zuba
  • Separacija korijenova>
  • Vađenje umnjaka
  • Alveotomija
  • Ugradnja implantata

ImplantatiImplantologija predstavlja stomatološku disciplinu koja se bavi ugradnjom oseointegrirajućih implantata u kost gornje i donje čeljusti kako bi se nadomjestio korijen izgubljenog zuba. Riječ je o mladoj grani dentalne medicine koja svojom primjenom u praksi može sanirati problem svih oblika bezubosti: od nedostatka jednog zuba do potpune bezubosti. Danas uz pomoć implantata može vratiti svoje zube kao da ih nikada nije izgubio. Nekada smo morali brusiti dva susjedna zuba da bismo nadoknadili jedan zub pomoću mosta, danas to nije potrebno te nadoknađujemo samo zub koji nedostaje.

Champions implantati

U svome radu koristimo vrhunske Champions implantate. Champions implantati se kompletno razvijaju i proizvode u Njemačkoj a nastali su u stomatološkoj praksi koja se godinama razvijala, što znači nisu teoretski “apstrakt” biometrijskih retorti i duplikata, već se baziraju na desetogodišnjim iskustvima i promatranjima sa etabliranim, potvrđenim sistemima u svakodnevnici.
Glavna želja je bila stvoriti novi sistem, siguran, optimiziran za pacijente i korisnike. U novi koncept sistema ušla su nova, sigurna saznanja o trenutnom opterećenju i fiziologiji kosti svih relevantnih stručnih društava na području stomatološke implantologije. U tome bitnu ulogu igra jedna genijalno jednostavna primjena takozvane „bezkrvne“ Champions-implantacije. „Champions“ su time nepobjedivi u minimalno-invazivnoj metodi implantacije i posebno kocipirani za MIMI operativnu tehniku.
Više o Champions implantatima možete pronaći OVDJE