O stomatologu

Dr. Ivo Majer
Stomatolog, voditelj ordinacije
Rođen 1970. godine
Diplomirao na Medicinskom fakultetu u Rijeci 1996. godine.
Kontinuirano se usavršava na stručnim seminarima i kongresima.
Član je Hrvatske stomatološke komore.
Govori engleski i talijanski jezik.
Iskustvo rada s pacijentima iz europskih zemalja – Italija, Norveška,Nizozemska.

  • 051 437-573 | 092 2809 558 | 091 506 4477
  • ivodentgog@gmail.com
  • ivo_majer

Pristup stomatologiji

Minimalno invazivni pristup u stomatologiji bazira se na nekoliko bitnih stavova. Niti jedan umjetni materijal ili nadomjestak za zub nije ni približno dobar kao vlastiti zub i vlastito zubno tkivo.

Napredak na polju adhezivne stomatologije omogućio nam je da materijale za nadoknadu zubnog tkiva (kompozitni materijali) kemijski vežemo na preostali dio zuba. Na taj način smo danas u mogućnosti funkcionalno i estetski nadoknaditi velike gubitke zubnog tkiva direktno u ustima u jednoj posjeti.
Sve što napravimo u ustima zahtjeva redovne kotrole da bi se održala početna estetika i funkcija rada. Prednost kompozitnih restauracija zuba je ta da su popravljive, za razliku od ostalih metoda nadoknada zuba koje su samo zamjenjive. To za pacijente predstavlja veliku uštedu vremena i novaca.

Minimalno invazivni pristup za pacijente predstavlja manje vremena provedenog u ordinaciji, brži rezultat te povoljniju financijsku situaciju uspoređujući ga s ostalim metodama nadoknade zubnog tkiva i zuba. To su u većini slučajeva najbitniji faktori koji su pacijentima važni.
Minimalno invazivna strategija za naš svakodnevni rad znači da se borimo za svaki zub i korijen zuba i da umjesto krunica i inleya preferiramo direktno nadograđivanje zuba u ustima u jednoj posjeti.
Za invazivnije metode stomatologije kao što su protetika i implantologija uvijek ima vremena ako metode minimalno invazivnog pristupa nisu uspješne, funkcionalno ili estetski ne zadovoljavaju ili nisu primjenjive.